Nå kan du sende EHF-faktura med Fakturo

Sist helg la vi ut mulighet for EHF-faktura i Fakturo, og nå har alle mva-registrerte Fakturo-kunder mulighet til å sende fakturaer og kreditnotaer på denne måten.

EHF står for Elektronisk Handelsformat, og er et dataformat som gjør det enklere for mottakeren å automatisere alt fra mottak til betaling og regnskapsføring av fakturaene du sender. I nye kontrakter med stat og kommune inngått etter 1. juli i år er det et krav om at fakturaer skal sendes elektronisk som EHF.

Så enkelt er det å sende en EHF-faktura

Du lager fakturaen på vanlig måte, og aktiverer EHF på toppen av siden. Det gir deg tilgang til noen egne felter, bl.a. “Deres ref”, leveringsdato og leveringsadresse. “Deres ref” kan være et navn på en kontaktperson hos mottakeren, eller et eget referansenummer  kunden din har bedt deg om å bruke.

Slik aktiverer du EHF-faktura i Fakturo

I neste trinn i prosessen legger du inn organisasjonsnummeret for fakturamottakeren. Organisasjonsnummeret brukes til å sende fakturaen til riktig mottaker, og etter at du har lagt inn org.nummeret sjekker vi at mottakeren er i stand til å motta EHF.

Velg mottaker for EHF-faktura i Fakturo

Hvem kan jeg sende EHF-faktura til?

Kunden må være registrert i adresseregisteret ELMA for at du skal kunne sende fakturaer som EHF til dem.

Har du spørsmål om EHF er det bare å ta kontakt med oss!

Om bloggen

Vi som lager fakturaprogrammet Fakturo skriver om nye funksjoner og gir tips til deg som bruker oss.

Siste blogginnlegg