Ofte spurte spørsmål

Om Fakturo

Hva er Fakturo?

Fakturo er et fakturaprogram på Internett som gjør det svært enkelt for deg å sende fakturaene dine. Du lager fakturaen selv på nettet, og velger om den skal sendes på e-post eller papir – deretter ordner vi utsendelse for deg!

Vi kan også sørge for at innbetalinger registreres automatisk hvis du ønsker det, så slipper du å bruke tid på å lete gjennom kontoutskriften etter innbetalinger fra kundene dine.

Kan dere sende EHF-faktura?

Klart! Du kan se mer om hvordan du gjør det på denne siden.

Dere kan altså sende fakturaer på papir for meg?

Selvfølgelig! Vi skriver ut fakturaene på giroblanketter, og sender dem i posten for deg. Du slipper å tenke på giroblanketter, frimerker og konvolutter, og kan dessuten spare deg turen til postkassen. Vi ordner alt!

Jeg vil heller sende fakturaer på e-post, kan jeg det?

Ja, det er opp til deg om du vil sende fakturaene på e-post eller på papir. Fakturo er dessuten smart nok til å huske hvilke av kundene dine som ønsker papir- eller e-postfaktura, for å gjøre det enkelt for deg.

Hva er fordelene med et nettbasert fakturaprogram?

Det er mange fordeler med et nettbasert tjeneste for fakturering – her er noen av dem:

  • Alltid tilgjengelig, uansett hvor du er og hvilken datamaskin du bruker.
  • Du slipper å tenke på oppgraderinger, installasjon og backup
  • Du betaler ingen vedlikeholdsavgifter, og slipper å betale masse penger for å kjøpe et program som likevel er utdatert om noen år.

Kundeforholdet ditt

Hvordan bestiller jeg Fakturo?

Bare fyll ut registreringsskjemaet, og etter få minutter har du sendt din første faktura!

Hva skjer etter at jeg har registrert meg?

Vi sender umiddelbart en aktiveringsmail til e-postadressen din med en aktiveringslink du må klikke på. Du oppgir deretter ønsket passord, og så kan du begynne å sende fakturaer med det samme.

Er det noen bindingstid?

Nei, du kan si opp når du måtte ønske – bare gi oss beskjed om det. Fakturo Pluss+ faktureres for hele kalendermåneder. Dersom du nedgraderer midt i perioden beholder derfor du pakken resten av måneden.

Hva koster det å bruke Fakturo?

Du finner full oversikt over alle priser i prislisten.

Kan jeg få hjelp hvis jeg står fast?

Ja, du er alltid hjertelig velkommen til å kontakte kundeservice hos oss! Vi hjelper deg på et språk du forstår, uten å bruke vanskelige regnskapsbegreper.

Hvordan betaler jeg for Fakturo?

Du mottar en faktura fra oss på den e-postadressen som du registrerer på kontoen din. Det kommer nok ikke som et sjokk på deg at vi bruker Fakturo til å sende fakturaen! :)

Kan jeg laste inn kundelister fra andre systemer?

Ja, du kan laste inn kundelister fra Excel slik at du slipper å bruke tid på å legge inn kundedata du allerede har. Slik importerer du kundedata fra Excel.

Koster det noe å si opp?

Nei, det koster ikke noe å si opp. Vi sender deg en sluttoppgjørsfaktura for det du skylder oss.

Funksjoner i Fakturo

Kan dere registrere innbetalinger for meg automatisk?

Ja! Hvis du sender mange fakturaer kan det være en tidkrevende jobb å finne ut hvilke kunder som har betalt.

Med automatisk registrering av innbetalinger skriver vi et KID-nummer på hver faktura som kundene bruker når de betaler. Når innbetalingene kommer fra kundene dine, kan vi automatisk registrere at fakturaen er betalt i Fakturo. Det gir det raskt mye bedre oversikt!

Kan jeg registrere innbetalinger selv?

Ja, du kan alltid registrere innbetalinger manuelt i Fakturo, selv om du ikke har avtale om KID-nummer på fakturaene.

Passer Fakturo som fakturaprogram for meg?

Fakturo brukes allerede av flere tusen kunder innen mange ulike bransjer. Ideelle organisasjoner, fotografer, advokater, leger, håndverkere, fysioterapeuter, designere, kunstnere og arkitekter er bare noen av dem som bruker Fakturo i dag.

Kan dere fakturere beløp jevnlig, f.eks. husleie, abonnementer eller medlemskontingenter?

Ja, det kan vi! Du oppretter en gjentagende fakturamal, og velger i hvilken periode og hvor ofte den skal sendes. Deretter sender vi den ut for deg, helt automatisk og uten at du trenger å tenke på det!

Diverse

Er Fakturo egnet som fakturaprogram på Mac?

Ja, Fakturo er meget godt egnet som fakturaprogram – om du bruker Mac eller PC spiller ingen rolle. Du har allerede alt du trenger - en nettleser og en internett-tilkobling.

Jeg har noen forslag til forbedringer i Fakturo – hva gjør jeg?

Ta kontakt med oss og fortell oss hva du ønsker deg! Vi blir veldig glade for alle tips om forbedringer slik at vi kan gjøre fakturatjenesten enda bedre. Samtidig gjør vi vårt beste for å holde Fakturo så enkelt og brukervennlig som mulig - det betyr at vi ikke kan legge inn alle funksjoner som kan være "kjekt å ha".

Hvem står bak Fakturo?

Fakturo er utviklet av Kometa AS. Vi er ble etablert i 2006 og har lang erfaring innen utvikling av internettløsninger. Les mer om oss som står bak.

Er det morsomt lage spørsmål som dere svarer på selv?

Ja, det kan definitivt anbefales!

Må jeg installere noe på min egen datamaskin?

Nei. Du trenger bare tilgang til Internett, og ettersom du allerede leser dette har du alt du trenger!

Er Fakturo et gratis fakturaprogram?

Nei, det er det ikke, men har du sjekket ut de lave prisene våre?

Betaler du noen kroner for fakturaprogrammet ditt får du en fakturatjeneste på nett som tar sikkerheten din seriøst, og tar høyde for lover og regler. Ikke minst er det viktig å velge et program som ikke plutselig forsvinner fra markedet fordi den som har laget det det mistet interessen for å jobbe gratis fra gutterommet.

Hvis du ønsker, kan du selv legge til et fakturagebyr på fakturaene til kundene dine, slik at du får dekket det Fakturo koster.

Kan jeg bruke en fakturamal i Excel eller Word i stedet?

Nei, bokføringsloven setter krav om at fakturaer skal være laget i en maskinelt tildelt nummerserie. Fakturo oppfyller selvfølgelig dette lovkravet. Det betyr at du ikke bare kan lage fakturaene dine med en fakturamal i Excel eller Word.

Er Fakturo en godkjent fakturatjeneste?

Det finnes ingen godkjenningsordning for fakturaprogrammer, men Fakturo oppfyller alle lovkrav. Om fakturaen er gyldig kommer også an på om du oppfyller de andre kravene til en faktura.

Er det trygt å bruke Fakturo?

Ja, det er det - vi tar sikkerheten seriøst. Vi gjør jevnlige oppgraderinger av systemene våre, og har sikre servere som er plassert hos to ulike serversentere med tilgangskontroll, videoovervåking, brannslukkingsfasiliteter, doble internettforbindelser og sikret strømforsyning.

Når du bruker Fakturo er dessuten forbindelsen sikret med SSL-kryptering på samme måte som i nettbanken din. Det betyr at du også kan bruke Fakturo via et usikret trådløst nettverk, uten å være redd for at folk snapper opp dataene dine.

Tar dere backup av dataene mine?

Ja - hele tiden. Vi synkroniserer kontinuerlig data mellom to ulike serversentere. I tillegg lagrer vi backup på flere ulike steder for å sikre mot alle tenkelige situasjoner.

Når sender dere fakturaene mine?

Fakturaer på e-post sendes med det samme. Fakturaer og purringer på papir sendes ut på morgenen alle ordinære arbeidsdager. Alle fakturaer du sender før kl. 20:00 går i posten morgenen neste dag hvis det er arbeidsdag. Hvis ikke går det i posten neste arbeidsdag. Alle fakturaer sendes naturligvis som A-post, som gjør at de vanligvis er framme hos kunden din neste arbeidsdag.

Jeg sender mange fakturaer, tilbyr dere rabatter?

Ja, hvis du sender et stort volum (mer enn 1000 fakturaer årlig) kan vi tilby deg en prosentrabatt - ta kontakt med oss for mer informasjon!

Bli Fakturo-kunde nå »