Personvernerklæring

Sist oppdatert 19.07.2018

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan vi samler inn, benytter og behandler informasjon om deg som benytter Fakturo og våre websider på domenene kometa.no og fakturo.no.

Definisjoner

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en enkeltperson. Eksempler på slike opplysninger er navnet ditt, telefonnummeret eller e-postadressen.

Behandling av personopplysninger innbefatter all bruk av personopplysninger, f.eks. å samle inn, registrere, aggregere, lagre, utlevere eller en kombinasjon av dette. Behandling av personopplysninger er underlagt Personopplysningsloven i Norge.

Behandlingsansvarlig er den som er ansvarlig for behandling av opplysningene etter Personopplysningsloven.

Ditt og vårt ansvar

Kometa AS (org.nr 989 519 085) er Behandlingsansvarlig for personopplysninger om besøkende på våre nettsider (*.fakturo.no og *.kometa.no - heretter kalt tjenestene), personopplysninger du oppgir ved å kontakte oss, eller personopplysninger du oppgir for å registrere deg som kunde hos oss.

Som registrert kunde av Fakturo vil ditt firma / din organisasjon selv være Behandlingsansvarlig for opplysninger som du/dere legger inn i Fakturo, bl.a informasjon om kunder og forretningsforbindelser. For slike opplysninger har Kometa AS rollen som Databehandler. Vi har utarbeidet en egen Databehandleravtale hvor du finner mer informasjon om dette.

Kort oversikt over hvordan vi behandler dine personopplysninger

Som registrert kunde av Fakturo

Dersom du har registrert deg som kunde av Fakturo, kan vi behandle personopplysninger om deg for å levere, forbedre og videreutvikle fakturatjenesten og administrere ditt kundeforhold (f.eks. fakturering og oppfølging). Vi kan også samle inn opplysninger for å gi deg forslag og tilbud basert på hvordan du bruker tjenesten, eller gjøre analyser for forbedringer av tjenesten.

Personopplysningene som samles inn er de opplysningene du selv gir oss ved utfylling av skjemaer på våre websider (navn, privat e-postadresse, og så videre), samt informasjon vi eller tredjepart samler inn når du bruker Fakturo, f.eks. hvilke sider du besøker, samt informasjon om din enhet og tilkobling til Internett.

Som uregistrert bruker av våre nettsider

Som uregistrert bruker av våre nettsider kan vi eller tredjepart samle inn data om din enhet og tilkobling som lagres i en begrenset periode. Data benyttes til sikkerhets-, drifts- og analyseformål. I tillegg samler vi inn og behandler opplysninger du selv gir oss, f.eks. når du fyller ut vårt kontaktskjema eller kontakter oss på andre måter.

Hvilke opplysninger vi samler inn

Vi registrerer opplysninger ved bruk av våre nettsider og din brukerkonto, i følgende kategorier:

Opplysninger som du selv gir oss

Når du oppretter en konto hos oss, oppgir du opplysninger om ditt firma (navn, kontaktperson, adresse, telefon, webadresse, e-postadresse og så videre) som lagres hos oss. Dette er nødvendig for at vi skal levere tjenestene til deg og administrere vårt kundeforhold til deg.

Vi lagrer også opplysninger når du har dialog med vår kundeservice, bla. e-postadresser og innhold i meldinger, slik at vi kan svare på spørsmål fra deg og se kundeforholdet ditt i sammenheng over tid.

Opplysninger som vi samler inn når du bruker tjenestene

Ved å bruke våre tjenester samler vi inn informasjon til analyseformål, eksempelvis hvilke sider du besøker, IP-adresse, informasjon om din nettleser, og når du logget på kontoen din. Dette gjøres for å levere og forbedre tjenesten, og for drift- og sikkerhetsformål.

Informasjon fra andre kilder

Vi kan også motta opplysninger fra andre kilder og tredjeparter for å forstå dine brukerpreferanser og levere og forbedre tjenestene vi tilbyr. Vi kan eksempelvis få beskjed fra tredjepart om effekt av annonsering eller respons-/åpningsrate på e-postmeldinger.

Hvordan vi behandler opplysningene

Når du er registrert kunde behandler vi i første rekke opplysningene for å oppfylle brukeravtalen med ditt firma / din organisasjon, det vil si gjøre fakturaprogrammet Fakturo tilgjengelig, administrere kundeforholdet med ditt firma / din organisasjon, kommunisere med dere, og for å kunne sende ditt firma / din organisasjon fakturaer, samt varslinger på e-post om forfalte fakturaer og andre hendelser i Fakturo.

I tillegg benyttes opplysningene til forbedringer og videreutvikling av tjenestene, til å gjøre analyser av hvordan tjenestene brukes, til sikkerhetsformål, og til å informere deg om nye muligheter i tjenestene.

Deling av informasjon

Vi vil ikke dele, selge eller utlevere personopplysninger på andre måter enn det som fremgår av denne Personvernerklæringen, dersom vi ikke er forpliktet å gjøre dette som følge av en rettsavgjørelse, etter lov og forskrift, eller etter samtykke fra deg.

Vi kan likevel bruke en Databehandler, slik dette er definert i personopplysningsloven, for å behandle personopplysningene på vegne av oss. Databehandlere som får tilgang til personopplysningene dine skal inngå en databehandleravtale med oss, og skal være underlagt taushetsplikt.

Sletting av personopplysninger

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for at formålet med behandlingen skal bli oppfylt. Du kan også be oss om å slette opplysninger om deg som bruker, dersom opplysningene ikke lenger er nødvendige for formålet.  

Om informasjonskapsler

Så godt som alle nettsider benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Her ser du hvordan vi bruker dem.

En cookie er en opplysning som lagres i din nettleser som gjør at vi kan holde oversikt over hvem du er, og for å kunne utarbeide statistikk slik at vi ser hvilke sider som blir benyttet og dermed kan forbedre tjenestene våre. De fleste nettlesere aksepterer cookies automatisk, men du kan vanligvis velge å ikke akseptere cookies ved hjelp av nettleserens innstillinger. Det kan imidlertid føre til at sidene våre ikke fungerer som de skal, f.eks. at du ikke får logget inn på Fakturos kundesider.

Cookies som settes av Fakturo er:

  • www_fakturo_session, fakturo_session, og lf_session brukes for å holde oversikt over deg som bruker og din innloggingsstatus og for å hindre spam i kontaktskjema. Opplysningene er nødvendige for at nettstedet skal fungere, og behandles av Kometa AS.
  • cookie_consent_read brukes for å lagre at du har klikket OK på vår informasjon om cookies
  • __utmz brukes av Google Analytics for å se opphavet til besøket (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du kommer til våre sider. Opplysningene behandles av Google.
  • _utma brukes av Google Analytics og holder oversikt over hvor mange ganger du har besøkt våre sider. Opplysningene behandles av Google.
  • __utmb og __utmc brukes av Google Analytics og holder oversikt på hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. Opplysningene behandles av Google.